Wie ben ik

 

 

 

Ik ben Laura Dagmar van Winsen, gediplomeerd kindercoach, sociaal pedagogisch medewerkster en daarnaast heb ik een diploma helpende zorg en welzijn. Het werken met kinderen is waar mijn hart ligt, omdat je kinderen dingen kunt meegeven tijdens hun ontwikkeling. Ik ben zelf hooggevoelig/heldervoelend en gebruik deze mooie eigenschappen onder andere in mijn werk als kindercoach, pedagogisch medewerker en in mijn dagelijks leven.

 

Ik heb ruime ervaring in de kinderopvang in de leeftijden van 0-12 jaar, als pedagogisch medewerker. Vanuit de problematiek (denk aan onzekerheid, pesten, hooggevoeligheid etc.), die ik in de beroepspraktijk (en dan met name op de buitenschoolse opvang) tegenkwam, besloot ik de opleiding kindercoach te volgen. Ik heb deze opleiding met succes afgerond in 2016. Op januari 2018 ben ik officieel gestart onder de naam Kindercoach Laura bij de KVK.


 

Zoals ik al eerder aangaf ben ik heldervoelend. Ik wist dit sinds mijn 7e jaar, omdat dieren mij vaak opzochten en bij me kwamen liggen en ik dingen wist van mensen die ik niet kon weten. Ik zag soms kleuren om mensen heen, ervaarde de wereld overweldigend, tekende in groep 1 al heel realistische dingen, kwam vaak doodmoe thuis, had behoefte aan "alleen Laura" tijd, droomde soms hevig (sleepterrors). In mijn als jong meisje en in mijn tiener jaren heb ik hier enorm veel last van gehad, laat staan toen de puberteit volgde. Ik sprak hier niet over, omdat men dit niet begreep. Ik kreeg vage lichamelijke klachten en voelde mij onbegrepen, deskundigen wisten niet zo goed wat ze met mij aan moesten..Ik voelde mij echt alleen en RAAR.


 

Gelukkig waren en kwamen er mensen op mijn pad, dankzij mijn ouders, die mij wel begrepen en mij ook heel veel dingen hebben geleerd. Ik ben hun hier erg dankbaar voor. Daarnaast kan ik magnetiseren met mijn handen. Tijdens mijn werk op de kinderopvang kwamen kinderen bij mij zitten als ze buikpijn hadden, zich moe voelden of onrustig waren. Ik besloot hier meer uit te halen en heb de Reiki inwijding ontvangen en een officieel Usui Reiki 1 certificaat behaald, bij Reiki Master Yvonne Oosterholt te Aduard (https://yvonneoosterholt.nl/).Ouders lieten weten dat het zo rustig was op de groep en dat ik kennelijk rust uitstraalde. Ik deed toen nog niks hiermee, maar merkte soms wel dingen op en voelde wat kinderen nodig hadden. Er was bijvoorbeeld een moment op de BSO dat een kind stuiterde van alle indrukken van de dag. Ik voelde dat hij ruimte nodig had en vroeg rustig: "wil je op de bank relaxen, gewoon ff niks"? Het kind keek mij aan en vroeg hoe weet jij dit?! Het kind moest huilen en gaf aan dat het zoveel voelde in zijn hoofd en lichaam. Ik heb een poosje bij het kind gezeten, tips gegeven en gepraat. Het kind was na een tijdje weer opgeladen en ging weer spelen. 

 

Ik wil kinderen helpen/begeleiden om het maximale uit zichzelf te halen en de talenten die ze hebben te leren kennen en benutten. Voor de ouders/verzorgers bied ik een luisterend oor, advies, begeleiding en handvatten, om samen een eerste stap te zetten naar verandering.

 

Een kind is een wonder: ik zou dankbaar zijn, als ik iets kan meegeven aan kinderen voor in hun toekomst, omdat het belangrijk is te weten dat je mag zijn, wie en zoals je bent! 

 

 

Diploma's/cursussen

Diploma's:

 • Kindercoach (post-HBO opleiding bij opleidingsinstituut Civas)
 • Sociaal pedagogisch werk kinderopvang (R.o.c Friese Poort)
 • Helpende welzijn (R.o.c Friese Poort)
 • Usui Reiki 1

Cursussen/certificaten/overig:

 • Mijn persoonlijke zoektocht op gebied van o.a hooggevoeligheid, heldervoelendheid 
 • Hoogsensitive kinderen
 • Observeren en signaleren
 • Piramide traject VVE (KDV) 
 • TINK training + certificaat (KDV) 
 • VOG (Verklaring omtrent het gedrag) 
 • Certificaat kindertekeningen lezen en begrijpen (Evelien Ruitenberg) 
 • Boze pubers cursus
 • Zelfvertrouwen cursus
 • Uiteenlopende trainingen binnen mijn werk als sociaal pedagogisch medewerker