Wie ben ik?

Ik ben Laura Dagmar van Winsen, gediplomeerd sociaal pedagogisch medewerkster, kindercoach en daarnaast heb ik een diploma helpende zorg en welzijn. Het werken met kinderen is waar mijn hart ligt, omdat je kinderen dingen kunt meegeven tijdens hun ontwikkeling. Ik ben zelf hooggevoelig/heldervoelend en gebruik deze mooie eigenschappen onder andere in mijn werk als kindercoach, in de zorg en in mijn dagelijks leven.

 

Ik heb al jaren ervaring in de kinderopvang in de leeftijden van 0-12 jaar, als pedagogisch medewerker. Vanuit de problematiek (denk aan onzekerheid, pesten, hooggevoeligheid etc.), die ik in de beroepspraktijk tegenkwam, besloot ik de opleiding kindercoach te volgen. Ik heb deze opleiding met succes afgerond in 2016. 

 

Zoals ik al eerder aangaf ben ik heldervoelend. Ik wist dit sinds mijn 7e jaar, omdat dieren mij vaak opzochten en bij me kwamen liggen en ik dingen wist die ik niet kon weten. Daarnaast kan ik magnetiseren met mijn handen. Tijdens mijn werk op de kinderopvang kwamen kinderen bij mij zitten als ze buikpijn hadden, zich moe voelden of onrustig waren. 

 

Ouders lieten weten dat het zo rustig was op de groep en dat ik kennelijk rust uitstraalde. Ik deed toen nog niks hiermee, maar merkte soms wel dingen op. Ik wist niet hoe ik hier meer uit kon halen en besloot hierom de Reiki inwijding te ontvangen. Ik heb een officieel Usui Reiki 1 certificaat behaald in Aduard door Reiki master Yvonne Oosterholt. 

 

Ik werk momenteel met veel plezier in de zorg, maar de kinderen kan ik niet loslaten. Ik wil kinderen helpen/begeleiden om het maximale uit zichzelf te halen en de talenten die ze hebben te leren kennen en benutten. Voor de ouders/verzorgers bied ik een luisterend oor, advies, begeleiding en handvatten, om samen een eerste stap te zetten naar verandering.

 

Een kind is een wonder: ik zou dankbaar zijn, als ik iets kan meegeven aan kinderen voor in hun toekomst, omdat het belangrijk is te weten dat je mag zijn, wie en zoals je bent.   :-)  

 

 

Diploma's/cursussen

Diploma's:

 • Kindercoach (post-HBO opleiding bij opleidingsinstituut Civas)
 • Sociaal pedagogisch werk kinderopvang (R.o.c Friese Poort)
 • Helpende welzijn + (Ro.c Friese Poort)
 • Usui Reiki 1

Cursussen/certificaten:

 • Mijn persoonlijke zoektocht op gebied van o.a hooggevoeligheid, heldervoelendheid 
 • Hoogsensitive kinderen
 • Observeren/documenteren/gesprekken voeren
 • Piramide traject VVE (KDV) 
 • TINK training + certificaat (KDV) 
 • VOG
 • Certificaat kindertekeningen lezen en begrijpen (Evelien Ruitenberg) behaald mei 2018